Правителството ще обсъжда днес по-ниски тарифи на роуминга с Македония.

...
Правителството ще обсъжда днес по-ниски тарифи на роуминга с Македония.
Коментари Харесай

Правителството ще обсъжда по-ниски тарифи на роуминга с Македония

Правителството ще разисква през днешния ден по-ниски цени на роуминга с Македония. Това е една от точките в дневния ред за заседаието на Министерския съвет. Очаква се да бъде одобрен меморандума, който подписаха транспортните министри на България и Македония в края на ноември предходната година в Струмица. По-евтините телефонни диалози сред двете съседки са част от политиката на съгласуваност на Балканите - транспортна, икономическа и енергийна.
Роумингът в страните от Европейски Съюз отпадна дефинитивно в средата на предходната година. Той обаче остана за страните от Балканите, които са отвън Европейски Съюз, освен това на доста високи цени. България подписа меморандум за по-евтин роуминг и със Сърбия
Освен това държавното управление ще реши да се открие консулство на Косово в Несебър.
Освен Балканите тематика на съвещанието на министрите през днешния ден ще бъде и заетостта. Очаква се кабинетът да одобри националния проект по какъв начин ще се борим с безработицата до края на годината. Социалният министър Бисер Петков към този момент разгласи, че страната ще вложи 73 милиона лв., с цел да увеличи качествата на работещите в страната, напомня Нова тв.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР