Правителството ще изкара мандата си, защото няма основание за предсрочни

...
Правителството ще изкара мандата си, защото няма основание за предсрочни
Коментари Харесай

Политолози: Правителството ще изкара мандата си

Правителството ще изкара мандата си, тъй като няма съображение за предварителни избори. С три месеца бързане проблемите няма да се решат, а ще се даде еднолична власт на президента, съобщи в изявление за Канал 3 политологът доцент Стойчо Стойчев.

" Няма съображение за предварителни избори. А концепцията да се радикализира митингът сега наподобява нелепа. Основното, което желае президентът Радев, е да назначи служебно държавно управление ", добави той в предаването " Беновска пита ".

Според доцент Татяна Буруджиева до момента в който митингът е цивилен държавното управление се пробва да задава темпото на диалога. Основната част от хората на улицата биха могли да стартират диалога, само че пропущат да го създадат. Не можеш да искаш същия парламент да прави нещо друго, изясни Буруджиева.

" В момента има опит да се реализира нещо демократично с недемократични средства. Протестите доведоха до съществуването на предизборна обстановка. Изострянето на отношението към Движение за права и свободи е избирателен ход на ГЕРБ ", добави още тя.

" Формална коалиция с Движение за права и свободи се вижда като електорална гибел за която и да е партия. Но Движение за права и свободи е най-стабилната и предвидима партия и в този смисъл би трябвало да са мечтан сътрудник ", безапелационен бе доцент Стойчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР