Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на „Демократична България“

...
Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на „Демократична България“
Коментари Харесай

Плевнелиев: Коалицията на новото управление се ражда под юмрука на Радев

Правителството ще бъде несигурно и неустойчиво. Концепциите на „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия са безусловно несъвместими. Това съобщи за Нова нюз Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 2012-2017г.

Той изясни, че съгласно него точно по тази причина Кирил Петков желае да се подпише съдружно съглашение.

„ Това ще му даде комфорт в такава сложна за удържане и даже невъзможна композиция. Притеснява ме ролята на Радев, обединението на новото Народно събрание се ражда под юмрука му. “, добави Плевнелиев.

Той показа, че е обезпокоен от ниската изборна интензивност.

„ Тя ще докара до проблеми за нашата народна власт. От 2,3 млн. дали своят вот за Радев преди 5 години, в този момент са с милион по-малко. Обикновено 20-30% пък е вотът за министър-председател, а в този момент са 10% “, изясни той.

Плевнелиев сподели още, че поддържа метода на „ Продължаваме Промяната “ - първо да се види къде е България през днешния ден и къде би трябвало да бъде след 4 години, какво би трябвало да се направи, с цел да може концепциите да дадат резултати, кои партии са подготвени да ги поддържат и чак тогава - кой ще взе участие в обединението. За него почтените хора са на всички места, по тази причина никой не трябва да се изживява като честен стожер.

Според него Автомагистрала „ Тракия “ е била контрактувана от Манолова за 3 милиарда лв., до момента в който при ГЕРБ тя е издигната за 500 млн. лева „ Автомагистрала " Хемус “ ще се оскъпи най-малко с 3 милиарда лв., „ с помощта на напъните на Радев и Рашков “, счита още Плевнелиев.

По тематиката с кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков, Плевнелиев опроверга изказванията, че е подвластен от ГЕРБ.

„ Имаме златен късмет да създадем нещо обикновено - да убием сюжетите и да им се противопоставим “, разяснява още той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР