Правителството с втория мандат на Продължаваме промяната - Демократична България

...
Правителството с втория мандат на Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Кабинетът с втория мандат виси на косъм. Поне 15 бунтари отказват да подкрепят ротацията

Правителството с втория мандат на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " виси на косъм, тъй като и в ГЕРБ, и в Политическа партия е налице спокоен протест.

Двете първи политически сили в Народното събрание дружно имат 133 гласа, бунтарите обаче били 15-тина, с което обият брой депутати на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ падала под нужните за лъчение на държавно управление 121 гласа.

 

Напрежението и в двете политически сили - и в ГЕРБ, и в Политическа партия е обвързвано с това, че предизборните им акции бяха учредени върху отричането един - различен.

 

Политическа партия породиха със задачата да отстранят ГЕРБ и Бойко Борисов от властта. Той пък громеше ръководството им всяка вечер във всеки български град, който посети по време на предизборната си обиколка. А Борисов обиколи страната два пъти и с всяка своя поява пред актива надграждаше острите прилагателни по адрес на " Промяната ".

 

Чули всичко това, симпатизантите на ГЕРБ сега не могат и не желаят да схванат този финт със сдружаването. Някои депутати също не желаят.

 

Като Делян Добрев, който не крие желанието си да не поддържа държавно управление на ГЕРБ с Политическа партия - Демократична България.

Според осведомени в парламентарната група на Борисов като Делян  мислели 15 души.И незабавно били застрашени с дежурните ограничения, към които нормално прибягва управлението на една партия в сходни случаи - в случай че има нови избори, вашите имена няма да бъдат в кандидат-депутатските листи. Предстои да забележим дали това в действителност ще подейства отрезвяващо на бунтарите. Защото те усещат поддръжка от симпатизантите, които във Facebook хвалят Делян Добрев за декларираната намерено позиция и не крият разочарованието си от готвената " женитба " с Политическа партия - Демократична България.

И пишат: " Затова ли ручахме жабетата? ",   " Сблъскваме се челно с товарния трен ", " Реабилитираме ги и ги вадим от приключването им в канала. Ако отидем на избори, ПП/ДБ ще са пети ", " Защо ротацията не стартира с Габриел 9 месеца? Кое подсигурява, че Политическа партия след 9 месеца няма да се пернат и да отидем на избори? ".

 

Депутати от ГЕРБ обявиха пред Епицентър.бг , че изрично няма да вдигнат ръка в поддръжка на кабинет с Политическа партия. И в случай че би трябвало да избират между  достолепието и политическата воля, щели да изберат достолепието, даже и върху тях да се окаже партиен напън.

 

Не са малко тези, които напомнят, че след пет месеца има локални избори и в борбата за София, Пловдив, Варна, Бургас и другите градове за Политическа партия - Демократична България гербаджийте още веднъж ще станат " мафия ".

 

Някои в огорчението си приканват Добрев " да ги поведе ", което мощно намирисва на разединение в считаната за монолитна партия на Борисов.

 

Недоволни имало и в Политическа партия. По същата причина - нали щяхме да ги отстраняваме от власт, за какво в този момент ги оправдаваме? Възмутени постове пълнят Facebook - " Предадахте гласоподавателите си. Тези който бяха по площадите ", " Къде останаха обещанията към гласоподавателите " Ние няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ "?!?!. ", " А сигурни ли сте, че ББ няма да се извърти в последния миг?! "

 

Недоволство има и в Демократична България, където гласоподаватели питат какво стана с изчегъртването на мафията. От някои изявления просто блика експанзия - " Нас ГЕРБ не ни ли унищожава, бе? Не ни ли унищожиха природата, образованието, опазването на здравето? Не изгониха ли всички кадърни хора в чужбина? Вие сте предатели, мразя предателите! Никога повече няма да си дам гласа за вас! "

 

Напрежението в партиите кара водачите непрестанно да трансформират държанието си. От през вчерашния ден Борисов упорства в държавното управление " Денков " с изключение на Мария Габриел да има и още министри на ГЕРБ, което пък не се приема.

 

Заседание на националното управление на „ Демократи за мощна България “, които са част от обединението „ Демократична България “, ще взема решение дали да поддържа ротационното държавно управление, заяви водачът Атанас Атанасов:

„ Ще вземем решение, ще го съобщим, само че несъмнено, ние ще отговорим на упованията на голямата част от българското население да поставим старания да има държавно управление. Задължително ще го създадем “.

 

Депутати от ГЕРБ признаха, че изнервеността на чиновници в централната и локалната администрация идвала от обстоятелството, че “Василев е непредсказуем ”, а още по време на изборите от Политическа партия многозначително казвали, че при тях има “готов лист за проверки ”. По време на кабинета “Кирил Петков ” на мнозина членове на ГЕРБ бяха правени проверки като физически лица, напомнят от партията на Борисов.

 

В ГЕРБ по места не имат вяра, че ротационното премиерстване ще ги избави от властови напън, както по времето на кабинета “Петков ”.

И припомниха, по какъв начин до момента в който Асен Василев беше във финансовото министерство, прати на кметовете инспектори за заложените средства за електрическа енергия и други разноски в общините посред рецесията с цените предишния февруари.

 

Разправии за министерски постове има в обединението Демократична България, където само Христо Иванов е оповестил, че партията му няма да изпраща хора в изпълнителната власт. Атанас Атанасов, който имаше искания да оглави Министерство на вътрешните работи, само че бе отхвърлен, е получил две министерства - на опазването на здравето, където към този момент не е отпаднала кандидатурата на седемдесетгодишния проф. Христо Хинков и на стопанската система, където по гледище на ДСБ номинираният Юлиян Войнов ще бъде сменен от правилен партиен кадър.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР