Правителството разреши на Техническия университет в София да открие колеж

...
Правителството разреши на Техническия университет в София да открие колеж
Коментари Харесай

Кабинетът разреши на ТУ - София да открие колеж в Казанлък

Правителството позволи на Техническия университет в София да открие лицей в Казанлък. Както OFFNews писа, се планува в колежа да учат до 230 студенти в направление " Машинно инженерство ". Те ще приключват като професионални бакалаври.

Проект за постановлението е импортиран от министъра на образованието Красимир Вълчев в Министерския съвет, на база решение на Академичния съвет на ВУЗ-а и позитивно оценен план от Националната организация за оценяване и акредитация.

В колежа ще се приготвят фрагменти за потребностите на предприятия в Казанлък и района в региона на металообработването, производството на детайли за хидравлични уреди, както и за промишлеността, обвързвана с военнопромишленото произвеждане, се споделя в претекстовете за внасянето на плана.

В Казанлък работят повече от 300 индустриални предприятия, а с най-голяма тежест са машиностроителните: „ М+С Хидравлик “, „ Капрони “, „ Зино “, „ Суперабразив “, „ Индустриалтехник “, „ Катанимпекс ЕООД “, „ Хидропневмотехника “, „ Шипка ООД “. В града са съсредоточени към 90% от мощностите в подотрасъл „ Хидравлика и пневматика “ на страната. Там е оръжейния цех " Арсенал ".

В машиностроителния бранш в Казанлък са ангажирани над 15 000 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР