Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура.

...
Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура.
Коментари Харесай

Бойко Борисов направи оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре-Оризово

„ Правителството продължава предпочитано с капиталовата стратегия в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести сила, съставлява 100 % екологично чист превоз и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари “. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на ремонтите и строителните работи по плановете от Трансевропейската транспортна мрежа (ТЕН-Т).

Общо 400 км железопътна инфраструктура ще бъде осъвременена по плановете, които министър-председателят Бойко Борисов инспектира през днешния ден дружно с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. „ Важно е хората да видят свършеното. Ние работим крепко “, съобщи министър-председателят.

С вложенията в националната жп инфраструктура ще се облекчи трафикът по автомагистралите. Премиерът Бойко Борисов даде образец с данните от натовареността по автомагистрала „ Тракия “ - на националния празник трафикът е бил 53 000 автомобила, а в последния от почивните дни към 24 май – 57 000 автомобила “.

В региона на гара Белозем министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на осъществените строителни действия в правата Скутаре-Оризово. Тя е част от плана „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза2 “. В този сектор са изцяло възобновени 28 км. жп линия. Изградени са шумозащитни и защитни стени в гара Маноле и Белозем и едно пешеходно секване с обезпечен достъп за лица с понижена пъргавина. Контактната мрежа е напълно нова.

„ Последните дни видяхме цялостна поддръжка на президента. Всичко, което вършим, той го промотира надлежно в Словения и в Санкт Петербург “, означи министър-председателят Борисов и посочи построяването на интерконекторите и автомагистралите. „ Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, тъй като всичко това, което приказвам, в случай че го няма този закон, няма да бъде издигнато, най-малко идващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел “, добави министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР