Правителството прие Решение за прекратяване функциите на представителя на Република

...
Правителството прие Решение за прекратяване функциите на представителя на Република
Коментари Харесай

Нов български представител в СТО

Правителството одобри Решение за преустановяване функционалностите на представителя на Република България при Световната комерсиална организация(СТО), като дефинира нов представител.

С решението се приключват пълномощията на Атанас Папаризов като представител на Република България при Световната комерсиална организация, считано от 1 април 2022 година заради приключване на мандата му по Закона за дипломатическата работа.

На негово място ще бъде назначена Цветелина Димитрова за представител на Република България при СТО със седалище Женева, считано от същата дата.

Цветелина Димитрова има над 24 години професионален опит, дълготраен чиновник е в икономическото министерство, с мандат в Политическа партия СТО в интервала 2012 година – 2018 година

Всеки член на Световната комерсиална организация има право да учреди непрекъснато посланичество със седалище в Женева.

По силата на това съглашение на непрекъснатите представителства на страните при СТО се дават привилегии и имунитети в сходство с интернационалното обществено право по прилика на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година

За обезпечаване на активността, обвързвана с осъществяването на правата и отговорностите на Република България като член на СТО, от 1996 година е учредено Постоянно посланичество на нашата страна в Женева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР