Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на околната

...
Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на околната
Коментари Харесай

Увеличават се служителите на инспектората на МОСВ с промени в Устройствения правилник


Правителството одобри промени в Устройствения устав на Министерството на околната среда и водите, оповестиха от държавната осведомителна работа.

С измененията се обезпечава подобряването и усъвършенстване на активността на административните звена, включително прецизиране на техните функционалности. Създават се условия за създаване на подзаконовата нормативна уредба, отнасяща се до измененията в Закона за запазване на околната среда, свързани с общата процедура по оценка на въздействието върху околната среда. Уредбата на правилника се преценява с избраните функционалности на инспекторите към Инспектората, избрани в Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество и Наредбатата за организацията и реда за осъществяване на инспекция на декларациите и за определяне спор на ползи.

Въвеждат се и промени в Устройствения устав на Изпълнителната организация по околна среда, с които се цели възстановяване на функционалността на администрацията на Изпълнителната организация по околна среда, както и възстановяване на координацията сред структурните звена в организацията.

Промените в двата правилника не водят до увеличение на общата бройка на администрацията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР