Правителството прие промени в Тарифа №4 за таксите за регистрационни

...
Правителството прие промени в Тарифа №4 за таксите за регистрационни
Коментари Харесай

Плащаме от 100 до 1000 лв. за номерата на старите си коли

Правителството одобри промени в Тарифа №4 за таксите за регистрационни номера, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси.

Така остарелият номер на автомобил ще може да се трансферира на новата кола на даден притежател против суми от 100 до 1000 лева, според от това каква е комбинацията в него.

Зa дa бъдe зaпaзeн peгиcтpaциoнeн нoмep c чeтиpи eднaĸви цифpи, щe тpябвa дa ce зaплaти 300 лева Зa peгиcтpaциoнeн нoмep c ĸoмбинaция oт цифpи, ĸaĸтo и пpи избop нa чeтиpи цифpи пo жeлaниe тapифaтa щe e 200 лева вместо 30 лева Зaпaзвaнeтo нa нoмep c ĸoмбинaция oт шecт бyĸви и/или цифpи пo жeлaниe e oцeнeнo нa 1000 лева вместо 7000 хиляди лева

Услугата за опазване не е наложителна, показва вътрешното министерство.

"Тя отразява желанието на притежателя да употребява съответен номер на транспортното средство. Самото даване на подобен номер изисква основни организационни старания на органите на пътна полиция с цел да се извърши услугата, в това число и основаване на условия за предпазване на регистрационните табели от органите по съответния ред ", настояват от вътрешното министерство. Оттам считат, че настояванията за опазване на старите табели, "значително усложняват основаната организация на работа на звената по регистрация на транспортни средства при осъществяване на наложителна услуга по регистрация на транспортно средство ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР