Правителството прие Постановление за създаване на Държавна агенция Безопасност на

...
Правителството прие Постановление за създаване на Държавна агенция Безопасност на
Коментари Харесай

Създават Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата

Правителството одобри Постановление за основаване на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ към Администрацията на Министерския съвет.

Агенцията ще създава, координира и управлява провеждането на политиката за повишение на сигурността на придвижването по пътищата в България, като се планува да поеме част от функционалностите на другите институции, сред които е споделена отговорността за сигурността на придвижването по пътищата към сегашния миг.

Специализираното звено ще събира справедливи данни и ще реализира непрекъснат мониторинг на постигнатите резултати и успеваемостта на подхванатите ограничения. Наред с това ще провежда съдействието с висши учебни заведения и научни организации за реализиране на научноизследователска активност, ще организира осведомителни и просветителни акции, както и ще прави съвещания с гражданското общество, бизнеса, университетските и научни среди.

Предстои да бъде осъществен изчерпателен разбор с оглед хоризонталния темперамент на политиката за повишение на сигурността на придвижването по пътищата и публичната й значителност преди да се пристъпи към промени в законодателството.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР