Правителството прие изменение и допълнение на Наредбата за условията и

...
Правителството прие изменение и допълнение на Наредбата за условията и
Коментари Харесай

Директорите на училища и градини ще избират доставчиците...

Правителството одобри изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за използване на схеми за даване на плодове, зеленчуци, мляко и млечни артикули в образователните заведения – „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “.

С измененията в наредбата се опростява избора на заявител, отпада служебния избор, дават се по-големи права на шефовете на образователните заведения при избора на снабдители. Предвижда се ясна и обществена процедура за провеждането на процедурите за избор на заявители от образователните заведения - оповестяване на интернет страницата им на обявлението за набирането на оферти за доставка на продуктите по съответна скица, изискваните документи, реда за провеждането на избора и оповестяването му.

С измененията ще се реализира възстановяване на питателните привички на децата и учениците посредством повишение потреблението на плодове, зеленчуци, мляко и млечни артикули при съблюдаване на здравните условия, в това число и посредством многообразие на доставяните артикули и повишение на успеваемостта на използване на схемата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР