Правителството прие доклад за предприетите мерки за изпълнение на заключителните

...
Правителството прие доклад за предприетите мерки за изпълнение на заключителните
Коментари Харесай

Приет е доклад за изпълнението на препоръките на ООН за премахване на дискриминацията срещу жените

Правителството одобри отчет за подхванатите ограничения за осъществяване на заключителните рекомендации на Комитета на Организация на обединените нации към България за унищожаване на всички форми на дискриминация във връзка с дамите. Акцент в документа е подложен върху приемането на Закон за тъждество сред половете, укрепването на Националния механизъм за обезпечаване на равнопоставеност сред мъжете и дамите и дейностите за превъзмогване на дискриминационни практики и стандартите, учредени на пола.

В отчета се регистрират дейностите за попречване на насилието върху дами и битката с трафика. Фокус е подложен и върху обезпечаването на ефикасен достъп на дамите до правна помощ при положение на нарушение на техните права по Конвенцията за унищожаване на всички форми на дискриминация във връзка с дамите.

Отчетени са и ограниченията за обезпечаване на по-добро съвместяване на професионалния и фамилния живот и разпространение на политиката в региона на равнопоставеността на дамите и мъжете на национално равнище.

Конвенцията, рекомендациите на Комитета на Организация на обединените нации, мненията по обособени каузи и националното законодателство за унищожаване на дискриминирането против дамите са включени в образованията на юристи, съдии, прокурори, служители на реда и други правоприлагащи длъжностни лица. 438 души са минали разнообразни форми на образования в тази сфера в Националния институт за правораздаване в интервала септември 2013 година - декември 2016 година Противодействието на насилието, учредено на пола, е сложено като акцент във всички форми на образование във факултет „ Полиция “ на Академията на Министерство на вътрешните работи, се показва още в отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР