Правителството предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население

...
Правителството предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население
Коментари Харесай

Правителството със спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население след наводненията

Правителството подхваща незабавни ограничения за запазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица, област Монтана и в ботевградското село Врачеш, оповестиха от държавната прессцелужба.

Няма данни за потърпевши хора.

С предписание на премиера акад. Николай Денков българската войска ще се включи в напъните за превъзмогване на следствията от наводнението в Берковица. Военнослужещите ще окажат нужната помощ със профилирана техника и ще окажат подпомагане за разчистване на най-засегнатите региони на града. Премиерът е в непрекъснат контакт с министъра на защитата Тодор Тагарев и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

По предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно ръководство – Монтана също се включват в дейностите по преодоляване на усложнената конюнктура. Екипи на службата ще правят наблюдаване и на стената на бент. " Мишковец " в землището на обитаемото място поради нарасналото равнище на водоема.

Екипите на основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи са на място и работят. Директорът на ПБЗН Александър Джартов посети потърпевшите региони и е в непрекъсната връзка с вътрешния министър Калин Стоянов. От " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " осведомят, че равнището на язовир " Клисурица ", община Монтана, се възстановява. На място с хидромоторна помпа работят чиновници на основната дирекция. В Берковица работят общо четири екипа.

Засегнато от проливни дъждове е и ботевградското село " Врачеш ", където работят пет екипа на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Всички екипи останаха по места цяла нощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР