Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира със закон Шестия

...
Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира със закон Шестия
Коментари Харесай

Шестият допълнителен протокол към Споразумението за ММСЮИЕ е предложен за ратификация

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира със закон Шестия спомагателен протокол към Споразумението за Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа (ММСЮИЕ), оповестиха от прес службата на държавното управление.

Шестият спомагателен протокол е утвърден с т.15 от Протоколно решение на Министерски съвет от 03.10.2018 година и е подписан от шефа на Щаба на защитата, генерал-майор Красимир Кънев на 12 юни 2019 година в Скопие, Република Северна Македония.

Шестият спомагателен протокол към Споразумението за Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа отразява нужните промени в досегашното Споразумение и петте спомагателни протокола към него, провокирани от отдръпването на Италианската Република от Споразумението през 2015 година

С Шестия спомагателен протокол не се трансформират параметрите на българското присъединяване в ММСЮИЕ. Инициативата има значителен принос за подобряването на взаимоотношенията сред страните-членки, за тяхната интеграция в евроатлантическите структури и за повишението на районната сигурност и непоклатимост в района на Югоизточна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР