Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните

...
Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните
Коментари Харесай

Румен Радев: Правителството показа кураж като избра темата Западни Балкани


Правителството сподели кураж като избра доста сложна тематика като Западните Балкани. Българското държавно управление сподели темперамент като пое тази доста нежна тематика. Но някой трябваше да стартира. Българското държавно управление сподели неизменност като върна тематиката за Западните Балкани в една доста дескруктивна среда. Това сподели президентът Румен Радев на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.

„ Правителството съумя да ръководи дневния ред на Европа, като сподели умения и разви атмосфера на почтен и отворен разговор “, акцентира президентът. Според него оценката на такава комплицирана активност като Председателството изисква комплицирана система от критерии, като се стартира от целите и се завърши с постигнатите резултати. Правителството създаде точните цели за Председателството. Всички сме съгласни, че не можем да приказваме за просперираща Европа, без да подсигуряваме сигурността и стабилността на Западните Балкани “, сподели Радев. „ Ако не им дадем европейска вероятност, те рано или късно ще дадат балканска вероятност на Европа “, сподели още той.

Форуми като вашия имат особено място, разискванията за мястото на националните парламенти са значими, сподели още президентът.

От 1 януари България съумя да подсигурява необятен консенсус по доста значими тематики, успяхме да приключим значими досиета. Въпреки обстоятелството, че този консенсус бе открит посредством съществени взаимни отстъпки, това ди дава опция да вървим напред, съобщи президентът.

Разширяването на Европейски Съюз остава основна политика - основната цел е запазването на сигурността и просперитета нa континентa, сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз. „ Председателството ни съумя да сложи главен акцент и да върне вниманието върху интеграцията на Западните Балкани “, акцентира Караянчева. „ България способства интензивно за реализиране на задачите в триото България-Австрия-Естония “, посочи тя. „ Парламентът стана хазаин на 6 значими срещи, платформа за съдействие сред националните парламенти и Екологичен потенциал “, добави тя като уточни, че продължава значимият спор за осъвременяването на политиката за доближаване и за кохезионната политика. „ Основно наше обвързване остава изработването на законодателство, което дава отговор на ползите на европейските жители “, сподели Караянчева. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР