Правителството отпусна 35 млн. лв. за завършване железопътни проекти, финансирани

...
Правителството отпусна 35 млн. лв. за завършване железопътни проекти, финансирани
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 35 млн. лева за завършване на транспортни проекти

Правителството отпусна 35 млн. лева за довеждане докрай железопътни планове, финансирани със средства от оперативна стратегия „ Транспорт “ 2007 – 2013 година

Средствата се дават целево на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, заяви държавната осведомителна работа.

С спомагателните средства ще бъдат завършени плановете за реорганизация и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград (фаза 2), за рехабилитация на железопътната инфраструктура в сектори по линията Пловдив - Бургас, за рационализация на сектора Септември-Пловдив, за техническа помощ по трансевропейската транспортна мрежа, за построяването на интермодален терминал в Пловдив и за развиването на възел София.

Допълнително държавното управление отпусна други 19.2 млн. лева по бюджета на Министерството на превоза за националното съфинансиране на планове по механизма „ Свързана Европа “ за интервала 2015 - 2017 година По този метод се съблюдават уговорките на българската страна за обезпечаване на съфинансиране в размер на 15% от общата стойност на плановете.

Средствата ще бъдат разпределени сред четири огромни инфраструктурни плана на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, два плана на Изпълнителната организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “ и един на държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “.

Общата стойност на транспортните планове, които ще се финансират от механизма „ Свързана Европа “ за интервала 2014-2020 година е 794 млн. лв.. Те са свързани с развиването на железопътния превоз и вътрешните водни пътища по главната мрежа на Европейския съюз.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР