Правителството отделя нови 80 млн. лв. за справяне с безработицата,

...
Правителството отделя нови 80 млн. лв. за справяне с безработицата,
Коментари Харесай

Правителството отделя нови 80 млн. лв. за справяне с безработицата

Правителството отделя нови 80 млн. лева за справяне с безработицата, като парите ще се насочат към трайно безработни и неквалифицирани хора. Това съобщи зам.-социалният министър Зорница Русинова в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите й с тези средства ще се задейства скритият запас, от който се нуждае българската стопанска система. Русинова изясни, че провокациите в България са гладът за фрагменти, квалификацията на хората и тематиката за младежите и трайно безработните.

" На вчерашното съвещание отделихме 80 млн. лева, с цел да продължим една самодейност, която започва с национални средства през септември - стратегия " Работа ". Тя е ориентирана към хора, които са трайно безработни - без обучение и без подготовка ", уточни общественият заместник-министър.

Русинова изясни, че сега това са към 97 хиляди души, които са регистрирани в бюрата по труда. " Средствата са заделени със единодушието на сътрудниците от Европейска комисия, на обществените сътрудници, на неправителствените организации и на всички, с които работим в комитета за наблюдаване ", добави още тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР