Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния

...
Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния
Коментари Харесай

Осигуриха 15 млн. лева допълнителна субсидия на автобусния транспорт

Правителството обезпечи 15 млн. лв. за спомагателна дотация на автобусния градски и междуградски превоз. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи, оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

В полемиката участваха министрите на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев, на финансите Валери Белчев, заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-министърът на финансите Людмила Петкова и заместник-министърът на превоза Христина Велинова. По време на диалога бяха систематизирани подхванатите от служебния кабинет ограничения за целева поддръжка на транспортния отрасъл, които бяха набелязани по време на срещата сред превозвачите и представителите на страната на 27 септември.

В идващите дни министрите на финансите и на превоза ще разработят механизъм за разпределението на спомагателната финансова поддръжка за превозвачите, която ще се изплаща от общините. Служебното държавно управление и представителите на транспортния отрасъл ще подхващат взаимни дейности за смяна на Наредбата за публичните транспорти за ограничение на броя на нерентабилните курсове за дадени автобусни линии. Съгласно настояването на интернационалните товарни превозвачи е реализирана кардинална договореност за увеличение на командировъчните в чужбина на водачите на тирове от 27 на 50 евро дневно.

Облекчаването на трафика на камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево – Капъкуле, Дунав мост и Дунав мост – 2 и вероятните решения ще се разискват от работна група сред Министерство на вътрешните работи и превозвачите.

Министрите потвърдиха и уговорката на служебното държавно управление през 2022 година да се резервира данъчното облекчение за таксиметровите водачи и плащаният от тях патентен налог да остане 300 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР