Правителството одобри промени в Устройствения правилник на Агенцията по геодезия,

...
Правителството одобри промени в Устройствения правилник на Агенцията по геодезия,
Коментари Харесай

Промени в Агенцията по геодезия, картография и кадастър

Правителството утвърди промени в Устройствения устав на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Чрез тях се обезпечава ресурсно осъществяването на функционалностите на организацията по Закона за кадастъра и имотния указател, Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и Закона за геодезията и картографията. Целта е да се увеличи успеваемостта на административното обслужване на жителите и бизнеса.

В резултат на непрекъснатия развой по основаване на кадастрална карта и кадастрални регистри за неурбанизираната територия посредством превръщане на картата на възобновената благосъстоятелност и основаването на кадастрална карта и кадастрални регистри за урбанизираната територия бързо нараства и покритието на страната с кадастрална карта и кадастрални регистри. Вследствие на това се усилват териториите, за които се дават кадастрални данни от АГКК и от службите по геодезия, картография и кадастър. Това води и до повишаване на потребителите на услуги. Наличието на повече чиновници в СГКК ще сътвори опция увеличеният размер от услуги да се извършва по метод, който не въздейства върху качеството и бързината на административното обслужване на физическите и юридически лица.

За да се отговори на повишените потребности, числеността на АГКК се усилва с 20 щатни бройки и става 417. Увеличението е за сметка на числеността на Дирекцията за народен и строителен надзор.

Дирекция „ Административно-правно обслужване “ и дирекция „ Финансово-стопанско ръководство “ от общата администрация на организацията се сливат. В профилираната администрация се сплотяват и дирекциите „ Кадастрална и профилирани карти “ и „ Геодезия и картография “, а дирекция „ Информационни системи “ трансформира наименованието си на „ Информационни технологии и пространствени данни “, като й се разпореждат и спомагателни функционалности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР