Правителството одобри промени в наредбата за медицинската експертиза. В нея

...
Правителството одобри промени в наредбата за медицинската експертиза. В нея
Коментари Харесай

Нова формула за изчисляване на проценти ТЕЛК

Правителството утвърди промени в наредбата за здравната експертиза. В нея се планува нова формула за пресмятане на проценти ТЕЛК, осведоми БНР.

Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев изясни:  

" Втората точка е включваща лицата с психологични увреждания, в категорията за което е належащо установяване на потребността от непозната помощ, без значение от избрания %. Това способства за по-справедливо оценяване и обезпечаване на съответна грижа.

Променя се методиката за използване на оценката за трайно понижена работоспособност, типа и степента на трайното увреждане в проценти. Същественото в тази смяна е отчитането на всяко едно увреждане в общата оценка, а не както до момента – единствено на водещото. Независимо от процентите, които му подхождат, както и без значение от % на водещото – най-тежкото увреждане, процентите към този момент ще се събират ".

Поправките в наредбата плануват родителите на деца до 12-годишна възраст да могат да употребяват болничен, когато детето е върнато от градина или учебно заведение заради карантина.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаНови оферти за периодите на ТЕЛК формула ТЕЛК проценти .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР