Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на

...
Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Правителството одобри промени в Закона за културното наследство

Правителството утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за културното завещание, съобщи кореспондент на БГНЕС. С предлаганите промени се извършват пет ограничения от РМС № 704 от 5 октомври 2018 година за опростяване и привеждане на услугите за бизнеса в сходство със Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност.
Регламентират се документите, удостоверяващи съществуването на условията на Закона за културното завещание за осъществяване на музейна активност от частни музеи и се понижава периода за издаване на разрешението от министъра на културата.
Регламентират се условията, при които се прави съгласуването на проекти за запазване и ръководство, устройствени проекти и характерните правила и нормативи към тях, заданията за тяхното правене, както и на капиталови планове и претенции за намеси в предпазени територии за запазване на културното завещание.
Създава се законова уредба на условията за издаване на позволения за направа на копие и имитация на културни полезности със международно и национално значение или национално благосъстояние и за осъществяване на консервация и реституция на движими културни полезности национално благосъстояние, които досега се съдържат в подзаконови нормативни актове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР