Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското министерството

...
Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското министерството
Коментари Харесай

България и Сърбия задълбочават сътрудничеството си в сферата на туризма

Правителството утвърди план на меморандум за съгласие сред българското министерството на туризма и сръбското министерство на търговията, туризма и телекомуникациите за съдействие в региона на туризма. Ресорните министерства ще предизвикват укрепването на взаимоотношението в региона на туризма като бранш с висок капацитет за принос към цялостното икономическо развиване на двете страни.

Ще се предизвиква основаването и създаването на взаимни туристически артикули, които да бъдат конкурентоспособни на трети туристически пазари и които да бъдат рекламирани и пласирани взаимно. Страните ще подтикват съдействието в границите на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, Организацията за черноморско икономическо съдействие, в границите на реализирането на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, както и с други интернационалните организации по туризъм, в които членуват.

Меморандумът планува отрасловите министерства да си спомагат за подобряването на туристическия поток сред двете страни посредством поощряване на съдействието сред съответните субекти и организации, опериращи в региона на туризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР