Правителството одобри План за 2023 - 2024 г. за изпълнение

...
Правителството одобри План за 2023 - 2024 г. за изпълнение
Коментари Харесай

Одобрен е план за изпълнение на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора

Правителството утвърди План за 2023 - 2024 година за осъществяване на Националната тактика за деен живот на възрастните хора в България (2019 - 2030 г.). Документът е създаден в границите на междуведомствената работна група по демографските въпроси към министъра на труда и обществената политика с присъединяване на необятно посланичество от страна на националните държавни институции, Националния статистически институт, Българската академия на науките, обществените сътрудници, Сдружението на общините в Република България и Българския червен кръст и включва действия и ограничения в отговор на провокациите, подбудени от застаряването на популацията.

В Плана са систематизирани задания от разнообразни виновни институции в осъществяване на целите, заложени в Националната тактика за деен живот на възраст ни те хора в България (2019 - 2030 г.). Систематизирани са ограничения за поощряване на дейния живот на възрастните хора в областта на заетостта, в областта на присъединяване в обществото, в областта на независимия живот, както и ограничения за основаване на удобна среда за независим и деен живот на възрастните на национално и районно равнище.

Планът за 2023 - 2024 г за осъществяване на Националната тактика за деен живот на възрастните хора в България (2019 -- 2030 г.) употребява многосекторен метод, включващ финансиране на набелязаните ограничения посредством бюджетите на голям брой способени ведомства. Програма „ Развитие на човешките запаси ”, други оперативни стратегии, както и финансиране само че европейски и други интернационалните планове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР