Правителството одобри петнадесето изменение на Програмата за развитие на селските

...
Правителството одобри петнадесето изменение на Програмата за развитие на селските
Коментари Харесай

Български фермери ще бъдат подпомагани заради руската война в Украйна

Правителството утвърди петнадесето изменение на Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година (ПРСР 2014 – 2020 г.). С него се осигуряват условия, при които дребните и междинни предприятия, преработващи аграрни артикули, групите и организациите на производители и земеделските стопани, да получат незабавна безплатна помощ, с цел да преодолеят отрицателните последствия от съветското настъпление в Украйна.

С това изменение се основава нова подмярка 22.2. „ Извънредно краткотрайно подкрепяне за дребни и междинни предприятия, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна “. Финансирането е под формата на еднократна помощ и ще обезпечи ликвидност, поради усложненията, пред които секторът е изправен при преработката или маркетинга на селскостопански артикули. Подкрепа ще се дава на територията на цялата страна за микро-, дребни и междинни предприятия, преработватели на селскостопански артикули, групи и организации на производители, се показва в претекстовете към решението на Министерския съвет.

Промяна планува да бъде уголемен и обсегът на подмярка 22.1 „ Извънредно краткотрайно подкрепяне за аграрни стопани, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна “ за подкрепяне на спомагателни чувствителни браншове, като финансовата помощ ще бъде ориентирана в секторите „ Растениевъдство “ – за аграрни стопани, отглеждащи оранжерийни ягоди и малини и „ Животновъдство “ - за аграрни стопани, отглеждащи пчелни фамилии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР