Правителството одобри отпускането на допълнителни 5 млн. лв. по бюджета

...
Правителството одобри отпускането на допълнителни 5 млн. лв. по бюджета
Коментари Харесай

Правителството отпусна 5 млн. лв. на МЗХ заради птичия грип и африканската чума по свинете

Правителството утвърди отпущането на спомагателни 5 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за очистване на огнища на заболяването „ инфлуенца по птиците “ (птичи грип), за обезщетяване на притежателите на животни, както и за проби за диагностика на болестта африканска чума по свинете.

200 000 лв. от средствата са за закупуване на проби за ранно разкриване на вируса на африканска чума по свинете (АЧС). Мярката се подхваща по отношение на усложнената епизоотична конюнктура във връзка с болестта по животните на територията на Европа. Предвид бързия и неконтролируем ход на разпространяване на АЧС до момента, опцията за навлизане на вируса на заболяването на българска територия е действителна.

С 4,8 млн. лева ще се обезпечат ограничения за ограничение и очистване на установените нови огнища на заболяването „ инфлуенца по птиците “, за повишение на епизоотична подготвеност на територията на страната, както и за обезщетяване на притежателите на умъртвени животни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР