Правителството одобри на днешното си заседание българския проект на нова

...
Правителството одобри на днешното си заседание българския проект на нова
Коментари Харесай

България и Малта сключват споразумение за избягване на двойното данъчно облагане

Правителството утвърди на днешното си съвещание българския план на нова Спогодба за отбягване на двойното данъчно облагане и попречване на отклонението от облагане с налози на приходите сред България и Малта, като основа за водене на договаряния, и упълномощи министъра на финансите Владислав Горанов да я подпише, при изискване за следваща ратификация.

Действащата сега Спогодба сред двете страни е от 1986 година, тя е подписана в изискванията на радикално разнообразни стопански връзки. Периодът след подписването и влизането й в действие се характеризира със основни промени в региона на интернационалното данъчно облагане, инициирани от страните от Г-20 и Организацията за икономическо съдействие и развити с оглед противопоставяне на свиването на данъчната основа и прехвърлянето на облаги.

Насоките в тази област са показани в Проекта Base Erosion and Profit Shifting на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Той предлага на страните решения за превъзмогване на разликите в съществуващите интернационалните данъчни правила, които разрешават на фирмите, посредством потреблението на схеми за нападателно данъчно обмисляне, да минимизират данъчните си отговорности, прехвърляйки изкуствено корпоративните си облаги към юрисдикции с ниски или нулеви данъчни ставки. Едновременно с това част от ограниченията по Проекта BEPS основават предпоставки за по-ефективно разрешаване на разногласията сред бизнеса и администрациите при използването на интернационалните данъчни правила и условия.

Новата конвенция ще сътвори облекчени благоприятни условия от данъчна позиция за локалните лица на двете страни да реализират стопанска активност в другата страна в другите сфери и браншове на стопанската система. Това от своя страна ще способства за хармоничното развиване на двустранното икономическо и капиталово съдействие.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР