Правителството одобри днес проект на споразумение с Детския фонд на

...
Правителството одобри днес проект на споразумение с Детския фонд на
Коментари Харесай

България дава 125 000 долара за деца с увреждания в Армения

Правителството утвърди през днешния ден план на съглашение с Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) за финансова помощ за интеграцията на деца с увреждания в Република Армения.
Споразумението сред Министерството на външните работи на Република България и УНИЦЕФ-Армения е за даване на доброволна целева вноска от 125 000 $ за осъществяване на план „ Подкрепа за обществено включване на деца с увреждания в Армения “.
Проектът е ориентиран към ранното идентифициране, обществената интеграция и образованието на девойки и момчета с увреждания или със забавено развиване в Армения. Така ще бъдат подкрепени повече от 500 деца от предучилищна възраст, както и техните родители и учители. Внимание ще бъде отделено и върху грижите за 25 момчета и девойки с разнообразни увреждания като за тях ще бъдат основани подобаващи условия за занимания в детска градина.
Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на външното ни министерство, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ. Изпълнението на плана е и част от общите старания в реализирането на общоевропейската политика на съдействие за развиване, както и принос към Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР