Правителството одобри 2,5 млн. лева за увеличаване на възнагражденията на

...
Правителството одобри 2,5 млн. лева за увеличаване на възнагражденията на
Коментари Харесай

Правителството одобри 2,5 млн. лева за увеличаване на заплатите в областните администрации -

Правителството утвърди 2,5 млн. лв. за увеличение на възнагражденията на чиновниците в регионалните администрации, считано от 1 юли тази година.

Това става допустимо въз основа на декларирано от регионалните администрации понижаване на числеността на личния състав им с 54 щатни бройки, показват от държавната осведомителна работа.

Парите са утвърдени от Народното събрание при актуализацията на държавния бюджет за 2022 година

Целта е " стабилизиране на административния потенциал и мотивацията на чиновниците ", както и " привличане на първокласен експертен капацитет в районните структури на администрацията ".

В ход е и подготовка за въвеждане на споделени услуги в региона на финансово-счетоводната активност и прекачване на оперативната счетоводна отчетност от регионалните администрации към единно звено в Министерския съвет. Споделените услуги в региона на финансово-счетоводните действия ще обзет работните процеси на настоящата отчетност по всички доходи, разноски, прехвърляния, придвижване на активи и пасиви, рекапитулация и начисляване на възнагражденията на чиновниците в регионалните администрации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР