Правителството обсъжда как да помогне на общините за скъпия ток,

...
Правителството обсъжда как да помогне на общините за скъпия ток,
Коментари Харесай

Правителството умува как да помогне на общините за тока, но им праща и финансов контрол

Правителството разисква по какъв начин да помогне на общините за скъпия ток, само че по едно и също време с това им праща и финансов надзор, заяви при започване на днешното съвещание министър председателят Кирил Петков.

" На днешното оперативно съвещание желая да дискутираме по какъв начин да вържем двете неща – общините, които имат потребност от средства и не могат да посрещнат разноските си и евентуални инспекции от АДФИ, с цел да сме сигурни, че харченето на съществуващите им средства и бюджети са направени по най-прозрачния метод ". 
Кирил Петков: Абсурдно е цената на газа да скача с 30%, а да се отхвърляме от евтини мощности от Азербайджан
" Сигурен съм, че сме създали верните стъпки по въпроса с природния газ. Беше неуместно цената на газа да скача с 30 %, а едн...
Прочети повече
Министър-председателят уточни, че днешното съвещание на Министерски съвет ще се раздели отново на постоянно и оперативно.

„ В оперативното съвещание е доста значимо да обсъдим високите цени на тока и газа, и по какъв начин да работим с част от проблемите, които засягат общините, които имат усложнения с учебни заведения, с осветяване, само че да вържем също по този начин и да сме сигурни, че тъкмо тези общини, които имат тези проблеми имат и най-прозрачния метод за харчене на техните бюджети. Защото това, което виждаме е, че от страна се споделя, че нямат средства за значими и сериозни неща като учебни заведения, осветяване, детски градини въпреки това виждаме, че има и непрогледен метод на харчене на пари по другите пера, както видяхме и в столична община – беше добър образец за това ”, сподели Петков, като имаше поради " златните " столични лампи, за които общински съветници приказваха тези дни.

На днешното съвещание вътрешният министър Бойко Рашков ще показа отчет за " Булгаргаз ". Ще бъде разисквана и тематиката НАТО-Русия.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР