Правителството няма за цел да изтласка Лукойл“ от българския пазар.

...
Правителството няма за цел да изтласка Лукойл“ от българския пазар.
Коментари Харесай

Премиерът контра на Йотова и Нинова: 24 май е най-обединяващият празник! Кой ще възрази?

Правителството няма за цел да изтласка „ Лукойл “ от българския пазар. Това съобщи министър председателят Николай Денков по отношение на коментар на Владислав Панев, че това е идната стъпка след отнемането на концесията на „ Росенец “.
„ Ако някой реши да продава „ Лукойл “, това е тяхно право. Да приказваме за изтласкване и репресивни ограничения, това не влиза в проектите на държавното управление “, посочи акад. Денков.
Министър-председателят разяснява и горещите политически диспути към предлагането 24 май да стане народен празник на България. Той прикани вицепрезидента Илияна Йотова да даде свои причини, щом не е съгласна с неговите, а водачът на Българска социалистическа партия, откакто не желае това да е националният празник, да предложи друга дата, предава Bulgaria ON AIR.
„ Миналата година по това време ние внесохме подобен отчет за разискване, тъй че причините постоянно са били едни и същи. Като човек на науката и просветата за мен 24 май постоянно е бил най-светлият празник. Това е празникът, който ни сплотява. Коя е групата в България, която би възразила, че 24 май е ярък празник за всички нас? Аз не познавам такава група от хора. Този празник прави по съразмерен метод преход от предишното към бъдещето “, сподели Денков.
„ Статутът на служебния кабинет има смисъл, в случай че реализира преход от едно към друго постоянно държавно управление. В последните години се видя по какъв начин при поредност от избори един човек има целия надзор върху страната, тъй като назначава Министерски съвет – няма Народно събрание, който да реализира надзор. Могат да се сменят фрагменти на всички равнища, в нашата Конституция не е уредено един човек да ръководи цялата страна “, аргументира предлагането Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР