Правителството няма да подкрепи санкции срещу Русия, които са неизгодни

...
Правителството няма да подкрепи санкции срещу Русия, които са неизгодни
Коментари Харесай

Петков пред депутатите: Правителството няма да подкрепи санкции срещу Русия, които са неизгодни за страната ни

Правителството няма да поддържа наказания против Русия, които са неизгодни за страната ни. Това акцентира в Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

Отговорът беше на въпрос, обвързван с оповестеното през вчерашния ден от премиера пред организация Ройтерс, че България може да желае изключение от глобите на Европейския съюз за съветски нефт и газ.

" Ние обмисляме всяка една глоба поотделно, а не приказваме общо. И тези наказания, които можем да подкрепим, ги поддържаме, тъй като не е вярно тази война да съществува. Но тези наказания, които просто не можем да си позволим ги поддържаме. Сега, в случай че се спре петрола в този миг от Русия, имаме проблем “, сподели Петков.

На всеки български граничен пункт ще бъдат построени центрове за издаване на документи за краткотрайно престояване на всеки украински жител, който бяга от войната, заяви Кирил Петков по време на блиц парламентарния надзор.

Във формуляра ще има характерен номер, който ще служи като формален документ на бежанците, които влизат на територията на България. Още от границата данните ще бъдат изпращани към министерството на туризма, а те ще реализират връзка с хотелиерите:

" Те се насочват към тези хотели в съгласуваност с регионалните шефове, тъй че да няма безпорядък и тези хора да бъдат настанени в хотели, които сега са отвън туристическият сезон. След това нашите  хотели могат да си дадат своите разноски от ориентираните украински пребиваващи с обезщетение от 40 лв. на човек. Тези, които минават просто през България минават с туристическа виза, тъй че за тях страната не прави нищо, те сами се оправят, само че тези, които желаят да употребяват България като леговище, минават по този канален ред “.

Държавата ще сътвори платформа за намиране на работа и за бърза интеграция на бежанците у нас, уточни още министър председателят.

" Така че да могат тези хора бързо да се интегрират в българското общество. Едновременно с това има съгласуваност с министерство на образованието и министерство на опазването на здравето, тъй че да имат и съответни медицински грижи и за техните деца да има опция да се интегрират в образователната ни система. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР