Правителството не се разваля, но трябва ясно да определим характера

...
Правителството не се разваля, но трябва ясно да определим характера
Коментари Харесай

Христо Иванов с извънредни думи за правителството

Правителството не се скапва, само че би трябвало ясно да определим характера му – дали е реформаторско, или е правителство-параванче.

Това съобщи на брифинг в Народното събрание националният представител от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Христо Иванов. 
-->
„ Докато държавното управление се пробва да работи, зад тила му едно друго болшинство се пробва да попълня регулаторите “, разяснява Христо Иванов във връзка на днешното решение в дневния ред на Народното събрание да влезе изборът на процедурни правила за избор на ръководители на Сметната палата, Българската национална банка и Националната здравноосигурителна каса. 

„ Искаме съблюдаване на поетите задължения и авансово координиране на всички процедури за регулаторите, преди те да започват “, сподели още Иванов. 

„ Бойко Борисов сподели неща, които не са правилни, че нямал ангажимент. Има ангажимент. Има ангажимент към общата законодателна стратегия. Тя не е един лист, който някъде да бъде развян. Общата законодателна стратегия инкорпорира в себе си явен ангажимент дружно да се създава съответното законодателство “, съобщи Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него няма проблем да се съблюдава задължението и двата готови антикорупционни законопроекта – на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС, да се разискват на първото четене и от тях да се вземе най-хубавото. „ Това е естествената парламентарна процедура. Тук става дума за проява, че има друго болшинство “, счита Христо Иванов. 

Иванов прикани ГЕРБ-СДС и за поредност в дейностите по промяната в правосъдната власт. 

„ Никой да не си мисли, че в България ще има правителство-параванче с наша поддръжка “, предизвести той.

По-рано съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разгласи, че депутатите от парламентарната група няма да влязат в пленарната зала по време на днешното съвещание на законодателния орган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР