Правителството на Япония реши да отмени от неделя извънредното положение

...
Правителството на Япония реши да отмени от неделя извънредното положение
Коментари Харесай

Япония отмени извънредното положение в Токио и съседните префектури

Правителството на Япония реши да анулира от неделя изключителното състояние в региона на Токио, откакто броят на новозаразените с ковид понижа и натискът върху лечебните заведения отслабна, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерът Йошихиде Суга, който се пробва да възвърне стопанската система и да облекчи подготовката за Летните олимпийски игри в Токио, разгласи отменянето на изключителното състояние, откакто това бе утвърдено от експертната комисия за битка с пандемията. Освен за столицата решението важи и за прилежащите префектури Кангава, Чиба и Сайтама - последните региони в Япония, останали в подобен режим.

Токио и покрайнините бяха под изключително състояние от началото на януари. Хората излизаха от вкъщи си единствено при последна нужда, заведенията за хранене и питейните заведения работеха до 20 ч.

На работодателите бе предложено да обезпечат на чиновниците си отдалечена работа, а всеобщите обществени прояви като концерти и спортни надпревари бяха с аудитория до 5000 индивида. След налагането на рестриктивните мерки броят на новите инфектирани понижа мощно, само че след това се усили.

В сряда в префектура Токио бе обявено за 409 нови случая, най-вече след 18 февруари, а през днешния ден те са 323.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР