Правителството на Япония наблюдава дейностите на оспорвания островен архипелаг в

...
Правителството на Япония наблюдава дейностите на оспорвания островен архипелаг в
Коментари Харесай

Япония с протестна нота до Русия заради действията ѝ на Курилските острови

Правителството на Япония следи дейностите на оспорвания островен архипелаг в северната част на страната, откакто Кремъл позволи на съветските военновъздушни сили достъп до гражданско летище на Курилските острови. Това разгласи Йошихиде Суга, който е шеф на кабинета на японския министър председател Шиндзо Абе.

Той разяснява пред публицисти, че японските управляващи са протестирали по дипломатически път, откакто съветският министър председател Дмитрий Медведев подписа разпореждане по отношение на потреблението на летището на остров Итуруп, както е прочут в Русия, или Еторофу, както е прочут в Япония, оповестява японската телевизия NHK.

Островът е един от четирите, съставляващи Курилските острови, към които Япония също има териториални искания.

Летището " Ясний " е било издигнато преди две години и половина. Суга акцентира, че последното деяние от страна съветските управляващи ще усили наличието на съветските военни в региона.

Едно от другите две летища на Итуруп, които към този момент се употребяват от съветската войска, са били издигнати от Япония, която беше прогонена оттова в края на Втората международна война. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР