Правителството на Словакия реши да наложи локдаун заради големия прираст

...
Правителството на Словакия реши да наложи локдаун заради големия прираст
Коментари Харесай

Здравните власти: COVID ситуацията в Словакия, Австрия, Унгария и Чехия излиза извън контрол

Правителството на Словакия реши да наложи локдаун поради огромния приръст на нови случаи на ковид. Това оповестиха словашката новинарска телевизия " ТА 3 " и други локални медии, като се позоваха на министъра на стопанската система Рихард Сулик, съобщи Ройтерс.

Впоследствие словашката осведомителна организация ТАСР посочи, че локдаунът влиза в действие от 25 ноември със период от 90 дни и ще важи както за неимунизираните, по този начин и за имунизираните словаци. Въвежда се и двуседмичен нощен полицейски час, а заведенията за хранене и магазините за артикули, които не са от първа нужда, ще бъдат затворени.
Преди празниците: Италия стяга коронавирус ограниченията
Италианците скоро ще би трябвало да покажат доказателство за имунизация или преболедуване на Ковид-19, с цел да влязат на множеството публични м...

По думите на Сулик, представен от ТАСР, на работа ще имат право да вървят гладко единствено имунизираните и преболедувалите Ковид-19 през последните 6 месеца, а останалите ще би трябвало да си вършат тест един път седмично. Това условие ще е в действие до края на годината.

По-рано тази седмица прилежаща Австрия вкара сходни ограничения за период от минимум 10 дни и стана първата страна в Европа прибягнала още веднъж до локдаун. По думите на словашкия министър председател Едуард Хегер на жителите ще бъде позволено да излизат от жилищата си, единствено с цел да създадат значими покупки, да отидат на работа, на учебно заведение или на доктор.

След 10 дни ще бъде направена оценка на обстановката и вероятно ще бъдат разхлабени ограниченията за имунизираните, сподели министър-председателят. Малко преди съвещанието на кабинета бе обявено за рекорден дневен приръст на случаите с ковид в Словакия. Освен това 5,5-милионната страна е международен водач по повишаване на инфекциите на глава от популацията, сочат данни на статистическия уеб страница " Our World in Data " (Нашият свят в данни).

В прилежащите Чехия и Унгария през днешния ден също бяха регистрирани рекордни нараствания на новите случаи за предходните 24 часа, осведоми Българска телеграфна агенция. Словашкият министър на защитата Ярослав Над съобщи преди държавното съвещание, че тежката обстановка не предлага други възможности. " Ако желаеме да сме виновни, имаме единствено един вид а останалото е популизъм ", сподели той.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР