Правителството на Северна Македония осъди паленето на макети на премиера

...
Правителството на Северна Македония осъди паленето на макети на премиера
Коментари Харесай

Македонското правителство осъди запалването на българското знаме

Правителството на Северна Македония осъди паленето на макети на премиера Зоран Заев и министъра на защитата Радмила Шекеринска и паленето на знамената на България и Гърция пред консулството на РСМ в Мелбърн, оповестява в. "Нова Македония ".

От държавното управление обявиха, че сходни събития вредят на имиджа на страната, а паленето на флагове на страни и макети на министър председател и министър не са симптом на национализъм, нито са картина на македонската диаспора. Правителството на Република Северна Македония най-остро осъжда вандалското държание на дребна група хора пред консулството на Република Северна Македония в Мелбърн. Подобни дейности нарушават имиджа на страната, на македонския народ и на жителите на Северна Македония пред демократичната общност, се споделя в реакцията.

Имаме огромен късмет за взаимен триумф през октомври, съобщи в Париж министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров, оповестява в. "Слободен щемпел ". В диалози с представители на френското външно министерство Димитров посочи, че приемането на положително решение за Северна Македония за започване на присъединителни договаряния с Европейски Съюз е почитание и съответно оценяване на очевидните резултати и достижения, което в същото време ще даде нов подтик за страната, както и за целия район и Европейски Съюз. С Преспанския контракт с нашите гръцки другари успяхме да реализираме същински европейски компромис в район, в който мъчно се вършат взаимни отстъпки. Нашата цел е да станем европейска страна, а това на първо място значи господство на закона. Имаме огромен късмет за общ триумф през октомври, акцентира Димитров.

Заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски осведоми, че в границите на визитата си в Брюксел и в Парламентарното заседание на Европейската национална партия са имали редица срещи, в това число с ръководителя на ЕНП Жозеф Дол, оповестява "Независен весник ".

Информирахме ги за настоящите събития в Македония. Информирахме ги за аферата "Рекет ", за корупционните кавги, за икономическите проблеми на Македония, както и за опитите на властта да скрие тези кавги, съобщи Николоски. Разговаряхме и за нуждата от бързи предварителни избори, на които жителите ясно ще кажат накъде желаят да върви Македония и какво мислят за тази власт, съобщи Николоски, отбелязвайки, че стратегическата цел на ВМРО-ДПМНЕ е Македония да стане членка на Европейски Съюз, написа "Независен весник ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР