Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона

...
Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона
Коментари Харесай

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на Съединени американски щати е трансферирало Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, иззети от Bitfinex.

Това прекачване съответства с внезапното повишаване на цената на Биткойн, като на 28 февруари цената му надвиши $64,000 за първи път от повече от две години.

Първоначалният трансфер включваше единствено 1 Биткойн като по-късно портфейлът, обвързван с държавното управление на Съединени американски щати, извърши още три транзакции: една на стойност 2,817 BTC ($172.74 милиона), друга на стойност $0.01 BTC ($613.35) и трета на стойност 12,267 BTC ($748.46 милиона), по данни на Arkham Intelligence.

Тези средства бяха иззети от държавното управление през 2016 година, откакто Bitfinex претърпя хакерска офанзива, довела до загубата на почти 119,754 BTC, които понастоящем се правят оценка на над $7.49 милиарда

Тези прехвърляния се случиха малко откакто Иля Лихтенщайн, хакер, взел участие в кражбата и прането на Биткойн на стойност над $4.5 милиарда от борсата Bitfinex, даде показания в съда във Вашингтон на 27 февруари, като в детайли разказа интервенцията по един от най-големите кражби на Биткойн.

Лихтенщайн призна, че е имал достъп до системите на Bitfinex в продължение на няколко месеца и е хакнал самостоятелни сметки на тържища като Coinbase и Kraken. Той и брачната половинка му Хедър Морган бяха задържани през февруари 2022 година, като държавното управление на Съединени американски щати твърди, че те са взели участие в прането на $4.5 милиарда в хакнат Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР