Правителството на Република Северна Македония e одобрило сключването на договор

...
Правителството на Република Северна Македония e одобрило сключването на договор
Коментари Харесай

Правителството на РС Македония одобри сключването на договор за изграждане на Коридорите 8 и 10

Правителството на Република Северна Македония e одобрило сключването на контракт с консорциума Bechtel и Enka за създаване на Коридор 8 (в сектора Тетово – Гостивар – Букойчани и плана за автомагистрала Требенища – Струга - Кяфасан) и Коридор 10 Д (участъкът от автомагистралата Прилеп - Битоля), оповестиха от държавната пресслужба, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 911
„ Това ще разреши начало на построяването на значимите планове и реализирането на многогодишното стратегическо решение за инфраструктурна връзка на Република Северна Македония с района, което ще способства и за икономическото развиване на страната ”, написа в прессъобщението.

Одобрението е след предложение на Комитета за договаряния, управителен от първия вицепремиер на Северна Македония Артан Груби, който назова деня исторически. Подписването на контракта ще бъде на следващия ден. 

Скоро би трябвало да стане ясна сумата за четирите магистрални прави с дължина над 120 километра. Строителството би трябвало да продължи 3 години, а надзорът ще се реализира от консорциум " ИРД Инженеринг " дружно с " Ептиса ", " Електра солюшънс " и " Евро консултинг ".

От опозицията реагираха, че една от компаниите от надзора е получила лиценз по време на тръжната процедура и желаеха прокуратурата да образува дело преди стартирането на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР