Правителството на професор Габровски е възможно да бъде гласувано, ако

...
Правителството на професор Габровски е възможно да бъде гласувано, ако
Коментари Харесай

Вигенин пресметна шансовете за редовно правителство

Правителството на професор Габровски е допустимо да бъде гласувано, в случай че не всички народни представители са в залата, акцентира Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия. В Ямбол той съобщи, че 24-мата депутати от групата на Българска социалистическа партия ще гласоподават срещу, само че се въздържа от коментар за изключения преди дни от партията Явор Божанков, оповестява БНР.

Броят на присъстващите депутати в залата по време на гласуването на кабинета на проф. Габровски ще бъде решителен, защото не се изисква квалифицирано болшинство, уточни Кристиян Вигенин. Според него Движение за права и свободи и Български напредък дават индикации за поддръжка на кабинет мандата на ГЕРБ

" Трите партии дружно имат 115 депутати при цялостна готовност, което значи, че със 115 гласа това държавно управление може да мине, в случай че не всички народни представители са в зала. Т.е., в случай че 11 отсъстват, тези 115 могат да създадат държавно управление. Предстои да забележим кои депутати няма да са взала тази седмица, това също ще даде някаква индикация ".

Вигенин предвижда, че при неуспех на първия мандат, няма да има поддръжка и за втория, само че има късмет за сформиране при третия мандат.

" Единствената опция да има държавно управление, въпреки и за прочут интервал, е то да бъде експертно и то да предложи съответна стратегия за съответен период ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР