Правителството на Обединеното кралство заяви, че възнамерява да преразгледа предложената

...
Правителството на Обединеното кралство заяви, че възнамерява да преразгледа предложената
Коментари Харесай

Правителството на Обединеното кралство възнамерява да преразгледа придобиването на Telegraph от фонд, подкрепян от ОАЕ

Правителството на Обединеното кралство съобщи, че има намерение да преразгледа препоръчаната продажба на Telegraph Media Group на капиталов фонд, подкрепян от Абу Даби, на съображение публичен интерес.

Фондът, RedBird IMI, разгласи в понеделник, че е подготвен да поеме контрола над дъщерните вестници The Daily Telegraph и The Sunday Telegraph и списание The Spectator.

Британският медиен секретар Луси Фрейзър изрази угриженост в писмо до Redbird IMI, оповестено в сряда, по отношение на капацитета му да повлияе на интервенциите на The Telegraph. Тя уточни, че нейното министерство е писало в сряда на разнообразни страни, участващи в препоръчаната договорка, „ с цел да ги осведоми, че имам желание да издам уведомление за интервенция в публичен интерес “.

Това беше стимулирано от „ терзанията, които имам, че може да има съображения от публичен интерес... [които] изискват в допълнение следствие “, сподели тя в документално изказване до законодателите.

Зукър сподели в сряда, че RedBird IMI е изцяло зает да поддържа съществуващия публицистичен екип на The Telegraph и списанието The Spectator.

Съвместното дружество сред американската компания RedBird Capital и International Media Investments от Абу Даби съобщи, че е договорило заеми от към 1,2 милиарда паунда (1,5 милиарда долара), с цел да поеме контрола върху компанията-майка на дясно насочените заглавия.

Групата Telegraph се управлява от братята близнаци Фредерик и Дейвид Баркли в продължение на съвсем две десетилетия, само че беше оповестена за продажба поради неплатени задължения.

Кредиторът Bank of Scotland разгласи през юни, че е назначил синдик за своята холдингова компания, основана на Бермудските острови, заради „ несъблюдение на отговорностите и без признаци, че ще бъдат изплатени “.

В известието си RedBird IMI сподели, че „ пакет от заеми “ от 600 милиона паунда (748 милиона долара) ще изплати напълно дължимите задължения, което ще разреши медийната група да бъде извадена от синдик.

Съвместното дружество добави, че също по този начин има намерение да упражни алтернатива за превръщане на спомагателен заем с „ сходен “ размер – гарантиран против заглавия на The Telegraph и The Spectator – в личен капитал.

RedBird Capital, ръководена от някогашния президент на CNN Джеф Зукър, по-късно ще ръководи изявленията „ единствено “, като IMI ще бъде „ единствено въздържан вложител “, съгласно фонда.

Но проектите провокираха угриженост измежду някои законодатели в ръководещата Консервативна партия, която от дълго време се радва на тясна идеологическа връзка със заглавията на The Telegraph.

Малка група депутати от торите приканиха държавното управление да проверява плануваното усвояване, поставяйки под въпрос мъдростта да се разреши на държавни капиталови фондове от чужбина да купуват национални вестници, заяви Financial Times.

В изказването си Фрейзър сподели, че договорката може да бъде изследвана на учредения за публичен интерес, посочени в Закона за предприятията от 2002 година, в това число нуждата от „ тъкмо показване на вести “ и „ свободно изложение на мнение “ във вестниците.

„ Важно е да се означи, че не съм взела дефинитивно решение за интервенция на този стадий “, добави тя, отбелязвайки, че участващите са били поканени да създадат „ спомагателни изказвания “ до 15:00 GMT в четвъртък.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР