Правителството на Обединеното кралство се готви за краха на най-голямата

...
Правителството на Обединеното кралство се готви за краха на най-голямата
Коментари Харесай

Sky News: Британското правителството се готви за фалит на енергийната компания Bulb Energy



Правителството на Обединеното кралство се готви за краха на най-голямата корпоративна жертва на енергийната рецесия до момента - компанията Bulb Energy Ltd, оповестява в петък Sky News, цитирайки неназовани източници от енергийната промишленост.

Съобщава се, че са извършени полемики с евентуални спасители в лицето на други конкурентни компании като Ovo Energy, Octoptus Energy и Shell Energy Retail, само че отговорности на Blub Energy от почти 1 милиард паунда затрудняват продажбата на закъсалото сдружение.

Bulb Energy Ltd. е частно финансирана английска компания за доставка на сила, която работи в Обединеното кралство, Тексас, Испания и Франция.

Според Sky News английското държавното управление може за пръв път да се позове на Специалния административен режим (SAR), което ще подсигурява финансиране на компанията от държавна хазна, до момента в който админите търсят постигането на договорка за нейното преструктуриране, намирането на нов вложител или прекачване на 1,7 милионната потребителска база към различен енергиен оператор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР