Правителството на Обединеното кралство намали от 25% на 12% ставката

...
Правителството на Обединеното кралство намали от 25% на 12% ставката
Коментари Харесай

Кралското семейство на Великобритания с намалени джобни

Правителството на Обединеното кралство понижи от 25% на 12% ставката за образуването на бюджетът на кралското семейство заради увеличените доходи на короната от ръководството на офшорни вятърни паркове. Това се споделя в изказване на държавното управление, оповестява уеб сайтът, financialtribune.bg.

„ Новият % на държавна помощ отразява ненадейно доста нарастване на облагите на Crown Estate от офшорни вятърни планове “, сподели финансовия министър Джереми Хънт.

В същото време в изказването се показва, че действителният размер на заплащането ще остане неизменен, само че през идващите три години Чарлз III и фамилията му ще получат съвсем 300 милиона паунда по-малко, в сравнение с в случай че ставката бе останала на същото равнище. Хънт акцентира, че средствата, отпуснати за поддръжка на короната, ще бъдат задоволителни за „ финансиране на публични събития и грижи за имуществото на кралското семейство “.

Суверенният грант е закрепен % от облагите на подотчетната на Народното събрание компанията Crown Estate, която ръководи земите и недвижимите парцели на английската корона. Общата стойност на активите на компанията се прави оценка на 7,2 млрд паунда. Механизмът за суверенни безплатни средства беше въведен през 2011 година и беше избран като 15% от приходите на компанията, само че през 2018 година делът на удръжките се усили до 25%. Плащанията през финансовата 2021-2022 година бяха 86,3 милиона паунда, същото като година по-рано. Общите облаги на Crown Estate за 2022 година се усилиха с 41% до 442 милиона паунда, което се дължи главно от развиването на вятърни паркове и възходящите цени на електрическата енергия.

През януари компанията разгласи шест нови контракта за наем на офшорна вятърна сила, като Бъкингамският замък уточни, че облагите от покупко-продажбите ще отидат за „ публичното богатство “, заяви Daily Mail.

Крал Чарлз III и брачната половинка му Камила бяха миропомазани, и короновани на 6 май 2023 година в Уестминстърското абатство в Лондон. След тази процедура Камила стартира да се назовава просто кралицата, без добавката „ консорт “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР