Правителството на Нова Зеландия премахва всички оставащи правила и ограничения

...
Правителството на Нова Зеландия премахва всички оставащи правила и ограничения
Коментари Харесай

Нова Зеландия окончателно премахва ограниченията за COVID-19

Правителството на Нова Зеландия отстранява всички оставащи правила и ограничавания свързани с пандемията от Covid-19 от среднощ във вторник, оповестява " Ройтерс ".

Министърът на опазването на здравето на страната Айеша Веррал сподели в изказване през днешния ден, че от вторник хората към този момент няма да се постанова да носят маски за лице в здравни заведения или да се изолират седем дни след заразяване с вируса.

По думите ѝ, макар че броят на случаите се чака да продължи да варира, към този момент няма трагични пикове като през предходната година. Тя посочи, че от кабинетът ѝ са сигурни, че са подготвени да отстранен оставащите ограничения.

Повечето от рестриктивните мерки бяха премахнати миналата година, откакто лечебните заведения в страната сполучливо прекараха зимата, без да бъдат претрупани и бе сметнато, че задоволително хора са имунизирани.

Мерките на новозеландското държавно управление бяха подложени на критика от жителите на страната. Премиерът Крис Хипкинс сподели, че формалното преустановяване на рестриктивните мерки свидетелства за напредък.

" Вярвам, че новозеландците могат да се гордеят извънредно доста с това, което постигнахме дружно. Останахме у дома, направихме жертви, ваксинирахме се и няма безусловно никакво подозрение, че спасихме животи ", сподели той на седмичната си конференция.

Въпреки че към този момент не е наложително, министърът на опазването на здравето към момента предлага хората да останат у дома пет дни, в случай че не се чувствате добре или имате позитивен тест.
ТЕМА преди 3 дни 1893 преди 3 дни 1545 преди 4 дни 1873
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР