Правителството на Нидерландия се разпадна заради разногласия по политиката за

...
Правителството на Нидерландия се разпадна заради разногласия по политиката за
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия се разпадна заради разногласия около мигрантския поток

Правителството на Нидерландия се разпадна поради различия по политиката за даване на леговище. Инициатива на групировката на премиера Марк Рюте да ограничи притока на мигранти раздели 4-партийната ръководеща коалиция.

Двама от по-малките сътрудници не поддържаха оферти, които стягат режима за събиране на фамилиите на бежанци. Молбите за леговище в Нидерландия предходната година са нараснали с 1/3 - до 46 000.

Очаква се през тази броят им да надвиши 70 хиляди - повече от предходния връх през 2015 година в разгара на мигрантската рецесия. Тогава пристигналите надвишиха потенциала за банкет на Нидерландия и мнозина бяха принудени да спят навън, на практика без достъп до чиста вода, санитарни възли или здравна помощ.

Премиерът Рюте даде обещание да усъвършенства изискванията в приемните центрове, главно посредством понижаване броя на бежанците, които доближават до Нидерландия. Последните му оферти лимитират влизането на деца на бежанци от войните, които към този момент са в страната. Такива фамилии би трябвало да чакат най-малко 2 години с цел да се съберат още веднъж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР