Правителството на Молдова наложи забрана за износа на царевица заради

...
Правителството на Молдова наложи забрана за износа на царевица заради
Коментари Харесай

Молдова спира от днес износа на царевица заради ситуацията в Украйна

Правителството на Молдова наложи възбрана за износа на царевица поради обстановката в Украйна. Изключение от правилото ще има за семената. Това заяви на брифинг след съвещанието на комисията по изключителни обстановки министър председателят Наталия Гаврилица.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1398
По думите й, с цел да се обезпечи снабдяването с храни по време на изключителното състояние, артикули въз основата на санитарни и ветеринарни документи на Европейски Съюз ще бъдат допускани на пазара на страната без спомагателна сертификация от Националната организация по сигурност на храните.

По-рано молдовските управляващи разшириха листата със обществено значими артикули, чиято продажба предстои на лимитирана комерсиална надценка. Такива ограничения се подхващат, с цел да се избегне покачването на цените на главните артикули, които включват свинско месо, птиче месо, замразена риба, захар, тестени произведения, яйца, картофи, лук, зеле, моркови и цвекло. Решено е също да се наложи възбрана за експорт на пшеница и захар от първи март.

На 24 февруари молдовският парламент вкара изключително състояние за 60 дни поради обстановката в Украйна. То разрешава да се вкара специфичен режим на работа за икономическите сътрудници, разумен способ за разпространяване на артикули, краткотрайно да се стопира доставката на газ, вода и електричество и надлежно да  се подхващат незабавни ограничения за обновяване на доставката им. Освен това е допустимо да се реквизира имуществото на жителите в интерес на страната, с цел да се отстранен последствията от обстановката, довела до въвеждането на изключително състояние, написа Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1398  Ердоган организира телефонен диалог с единствения съдружник на Путин в Европа Ердоган организира телефонен диалог с единствения съдружник на Путин в Европа  Хаджигенов провокира скандал в ефир, Райчев напусна студиото

Хаджигенов провокира скандал в ефир, Райчев напусна студиото  Руска водка е изтеглена от магазините във Финландия, Швеция и Австралия Руска водка е изтеглена от магазините във Финландия, Швеция и Австралия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР