Правителството на Косово обяви, че е готово да отложи с

...
Правителството на Косово обяви, че е готово да отложи с
Коментари Харесай

Косово отлага с 30 дни прилагането на новите правила за регистрационни табели и карти за самоличност, издадени в Сърбия

Правителството на Косово разгласи, че е готово да отсрочи с месец използването на новите правила за регистрационни табели на коли и карти за идентичност, издадени в Сърбия, след вчерашното напрежение в Косовска Митровица и затварянето на граничните пунктове „ Брняк “ и „ Ярине “, написа

Всички барикади ще бъдат отстранени и ще бъде открита цялостна независимост на придвижване по всички пътища в Северно Косово.

В обява във Facebook се показва, че държавното управление на Косово остро осъжда снощното блокиране на пътища в северната част на Косово и стрелбата по обекти там от въоръжени хора и че това е наклонност за дестабилизиране на Косово и застрашаване на мира и сигурността на жителите и страната ни.

„ Снощи имаше голям брой нападателни дейности, които бяха подстрекавани и подготвяни от формален Белград “, акцентира държавното управление на Косово.

Министър-председателят Албин Курти дружно с президента Османи и вицепремиерите Бислими и Гервал разговаряха с американски и европейски сътрудници. „ Бихме желали да благодарим на нашите интернационалните сътрудници, изключително на американския дипломат Джефри Ховени, за тяхната ангажираност и принос “, се споделя в известието на държавното управление.

Изпълнението на решението за взаимност на ограниченията трябваше да влезе в действие от 1 август.

Според косовския министър председател Албин Курти става дума за реципрочна мярка, защото управляващите в Белград изискват същото от косовските жители, които влизат на сръбска територия.

По-рано през вчерашния ден беше обявено, че срокът за слагане на стикери върху регистрационните номера на транспортни средства от Сърбия, влизащи в Косово, е отсрочен и ще важи до 31 октомври.

„ Нашите институции към този момент са създали всички механически и административни процедури за осъществяване на тези решения и в тази връзка уверяваме нашите жители, че има опция за замяна на незаконни регистрационни табели, както и за прекосяване на жители на пунктовете – границата се минава бързо, безпроблемно и в действително време “, се споделя във вчерашното известие след Съвета за сигурност на Косово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР