Правителството на Кипър одобри план за предоставяне на безвъзмездна финансова

...
Правителството на Кипър одобри план за предоставяне на безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Правителството на Кипър одобри план за помощ на малкия бизнес

Правителството на Кипър утвърди проект за даване на безплатна финансова помощ на дребния бизнес в разнообразни обичайни производства, измежду които лозарството и винопроизводството.

Новата държавна дотация ще подкрепя основаването и активността на обичайни занаятчийски работилници и дребни фамилни предприятия в планинските и селските региони на Кипър.

Целта е да се подтиква туризмът, като се разпространява и обогати предлаганият на острова туристически артикул, а също да се насърчи еко- и агротуризмът.

В отворените за визити по новата стратегия цехове и работилници кипърски и задгранични гости ще имат опция да следят онлайн изработването от локални занаятчии на типичните кипърски грънчарски произведения, плетени кошници, бродерии и текстил.

Гостите ще се срещнат от близко и с приготвянето на обичайни артикули като сиренето халуми, хлебни и сладкарски произведения, вино.

Туристите ще могат да се включат и в безвъзмездни семинари по кипърска гастрономия, провеждани от членове на Кипърската асоциация на готвачите.

Лицензирани екскурзоводи ще водят безвъзмездни обиколки за гостите в тези региони.

Най-успешните пробни планове ще бъдат включени в туристическия маршрут за „ достоверни прекарвания ”, който Министерството на туризма се приготвя да започва наесен.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР