Правителството на Камбоджа е обвинено в използване на директни и

...
Правителството на Камбоджа е обвинено в използване на директни и
Коментари Харесай

Камбоджа е обвинена в принудително изселване от обекта на ЮНЕСКО Ангкор Ват

Правителството на Камбоджа е упрекнато в потребление на „ директни и подли закани “, с цел да изгони хиляди фамилии, живеещи покрай Ангкор Ват Обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Докладът на правозащитната група Amnesty International заключава, че интернационалното право е било нарушено.

Говорител на държавното управление сподели, че това „ не е вярно " и настоя, че преместванията са били доброволни.

Семействата се реалокират в нова общественост на 15 благи (25 км) ) надалеч.

Камбоджанските управляващи настояват, че самоселниците основават неофициални селища, които повреждат околната среда.

Правителственият представител Пен Бона сподели, че преместването на 10 000 фамилии е в сходство с разпоредбите, избрани от организацията за завещание на Организация на обединените нации ЮНЕСКО, която не разрешава структури или хора, живеещи на мястото.

Юнеско обаче сподели, че " в никакъв случай не е желало, нито е подкрепяло, нито е било страна по тази стратегия " и е поискало от управляващите да подхващат " коригиращи ограничения " в отговор на отчета.

" Юнеско е надълбоко угрижен за програмата за пренасяне на популацията в Ангкор ", се споделя в изказване на организацията на Организация на обединените нации.

Amnesty International твърди, че Групата, която ръководи храмовия комплекс, Националният орган на Апсара, употребява ЮНЕСКО, с цел да оправдае преместванията.

Една жителка сподели на организация AFP, че камбоджанските управляващи са й споделили категорично, че „ Юнеско желае да напуснеш “ или статутът на обекта на международно завещание ще бъде изложен на риск.

Поне седем селяни, които живеят към Ангкор Ват, са били съдени от Apsara за хипотетично подбудителство и възпрепятстване на социална работа, съгласно правосъдна призовка, забелязана от AFP.

" Освен в случай че няма сериозен отпор от страна на ЮНЕСКО, напъните за запазване може от ден на ден да бъдат въоръжавани от страните за личните им цели, за сметка на човешките права ", сподели Монтсе Ферер на Amnesty.

Храмовият комплекс получи статут на международното завещание на ЮНЕСКО през 1992 година и от този момент се трансформира в най-популярната туристическа атракция на Камбоджа с два милиона гости годишно.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Това от своя страна подхранва микроикономика от притежатели на щандове, продавачи на храни и сувенири.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР