Правителството на Италия заяви в понеделник, че ще отдели 12

...
Правителството на Италия заяви в понеделник, че ще отдели 12
Коментари Харесай

Италия заделя 12 млрд. евро за гигнатски мост, свързващо Сицилия с континента

Правителството на Италия съобщи в понеделник, че ще отдели 12 милиарда евро за построяването на великански мост, който да свърже Сицилия с континента, защото той съживява план, който изглеждаше преустановен преди 10 години.

Мостът е в стадий на обмисляне от десетилетия, само че компанията, основана да следи построяването му, беше затворена през 2013 година като част от устрема за понижаване на разноските, до момента в който Италия се бореше да овладее възходящия държавен дълг по време на дълга икономическа криза, оповестява Ройтерс.

Министърът на стопанската система Джанкарло Джорджети сподели, че 12 милиарда евро ще бъдат вложени в продължение на няколко години, като първите три вноски ще бъдат изплатени до 2026 година

„ Те са съсредоточени основно през 2025 година и 2026 година “, сподели Джорджети на конференция, до момента в който представяше бюджета на държавното управление за 2024 година

Мостът, свързващ Сицилия с южния район Калабрия, ще бъде дълъг към 5 км (3,11 мили) и ще включва централен сектор с размери 3,3 км - елементарно биейки настоящия връх от 2,02 км централен сектор на моста Чанаккале в Турция.
Миналия месец консорциум, управителен от италианската група Webuild WBD.MI, съобщи, че е доставил актуализирана версия на плана, обновена в сходство с най-новите софтуерни разработки и механически разпореждания.

Мостът е мощно разногласен въпрос в Италия, привличайки яростни рецензии от тези, които слагат под подозрение мъдростта на построяването му в дейна земетръсна зона и тези, които споделят, че това би било загуба на пари, нездравословно за ландшафта и екосистемата.

Но планът има и мощна поддръжка от тези, които имат вяра, че бързата железопътна и пътна връзка ще даде подтик на хронично изостаналата стопанска система на Южна Италия.

Те също по този начин споделят, че това ще даде опция на товарните кораби от Суецкия канал да се разтоварват в Сицилия, откъдето влаковете ще транспортират стоките на север, намалявайки нуждата от скъпи пътувания през Средиземно море.

Понастоящем колите, камионите и влаковете би трябвало да пресичат пролива, който разделя Месина и пръста на Италия с ферибот, пътешестване, което лишава към 20 минути от тръгването до акостирането.

„ Искам да открия строителната площадка през лятото на 2024 година “, сподели министърът на инфраструктурата Матео Салвини, водач на съдружната партия Лига, която направи моста главен приоритет в дневния ред на държавното управление.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР