Правителството на Испания ще поиска от Конгреса на депутатите извънредното

...
Правителството на Испания ще поиска от Конгреса на депутатите извънредното
Коментари Харесай

Испания удължава извънредното положение заради коронавируса

Правителството на Испания ще изиска от Конгреса на депутатите изключителното състояние в страна да бъде удължено с 15 дни, оповестяват испанските медии.

По този метод рестриктивните ограничения ще продължат до 12 април.

Припомняме, кабинетът на испанския министър председател Педро Санчес разгласи изключително състояние на 14 март, като се предвиждаше то да е с дълготрайност 15 дни.

За да може да го удължи, държавното управление би трябвало да получи утвърждението на Конгреса на депутатите, откакто главните политически сили от опозицията обявиха, че ще поддържат мярката.

Предвижда се дебатът в Народното събрание по този въпрос да се организира на 25 март.

Решението за удължение на изключителното състояние в страната идва поради скока на случаите на инфектирани с COVID-19 в Испания, които към този момент са близо 25 000. Жертвите пък са над 1300.

Заради пандемията испанците могат да напущат домовете си единствено с цел да отидат на работа, до магазина за хранителни артикули или до аптеката.

Преустановени са образователните занятия в цялата страна. Затворени са и множеството от комерсиалните обекти, с изключение единствено на тези, предлагащи услуги от първа нужда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР